Βράβευση του νοσοκομείου Ρεθύμνου από τα Healthcare Business Awards 2019 

Το ασημένιο βραβείο (Silver) σε πανελλήνιο επίπεδο έλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, το οποίο συμμετείχε και φέτος στη διοργάνωση των Healthcare Business Awards 2019, με υποψηφιότητα για το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) στη κατηγορία «Κοινωνική Ευαισθησία – Κοινωνία».

Τα βραβεία που διοργάνωσε για 4η συνεχή χρονιά το Health Daily και η Boussias Communications, έχουν στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου της υγείας, που κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους έχουν αποδείξει έμπρακτα την προσφορά τους στους ασθενείς και στο κοινωνικό σύνολο.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Φραγκιαδάκη, η σημαντική διάκριση του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου αφορά στην «παροχή δημόσιων υπηρεσιών αποκατάστασης στο νομό Ρεθύμνου με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ευπαθών κοινωνικών ομάδων με προβλήματα μόνιμης ή προσωρινής αναπηρίας» και αποτελεί μια αναγνώριση του έργου που επιτελείται από τους εργαζόμενους της εν λόγω δομής αλλά και των ενεργειών της διοίκησης του νοσοκομείου, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του υπουργείου Υγείας το προηγούμενο διάστημα, ώστε να στηρίξουν και να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες αποκατάστασης, τόσο στον νομό Ρεθύμνου όσο και πανελλαδικά, ενισχύοντας τις δημόσιες δομές αποκατάστασης με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η βράβευση του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου αφορούσε στο κοινωνικό έργο που έχει επιτελέσει από την έναρξή του μέχρι σήμερα και συγκεκριμένα σε 4.674 επισκέψεις πασχόντων και ευπαθών ομάδων πληθυσμού, 15.681 συνεδρίες – θεραπείες, 700 οικογένειες ωφελούμενες στο νομό Ρεθύμνου, 120 παιδιά που έλαβαν υπηρεσίες φροντίδας και αποκατάστασης, 400 μαθητές δημοτικού που ενημερώθηκαν για την αναπηρία, τέσσερα ολοκληρωμένα προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης και επανένταξης με 450 ωφελούμενους περίπου, τα τελευταία 2 έτη. Οι ωφελούμενες κοινωνικές ομάδες από τις υπηρεσίες του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου είναι τα άτομα με αυτισμό, άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, παιδιά και ενήλικες με σύνδρομο DOWN, άτομα με εγκεφαλική παράλυση, παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (ΔΕΠΥ) αλλά και πολίτες με οποιαδήποτε νευρολογική πάθηση και ορθοπεδικά προβλήματα .

Η διοίκηση του νοσοκομείου, ο Γιώργος Φραγκιαδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν την ικανοποίησή τους για όλους τους εργαζόμενους του ΚΕΦΙΑΠ, οι οποίοι όπως τόνισε ο κ. Φραγκιαδάκης, ύστερα από ομαδική δουλειά και αφοσίωση στο έργο τους κατάφεραν να προσφέρουν υπηρεσίες αποκατάστασης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πολίτες που έχουν ανάγκη στο νομό Ρεθύμνου. «Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την έμπρακτη υποστήριξή τους προκειμένου να επαναλειτουργήσει το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στην Κρήτη, ώστε να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες αποκατάστασης, κοινωνικής υποστήριξης και θεραπείας εκατοντάδων πολιτών, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας», τονίζεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου σχετικά με τη βράβευση.

 

©Πηγή: amna.gr