Βρετανία: «Αερογέφυρα» με Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία από τις 4 Ιουλίου

«Αερογέφυρα» με λιγότερες από 10 χώρες, στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, αναμένεται να στήσει η Βρετανία, εξαιρώντας για αυτές τις περιπτώσεις την καραντίνα των 14 ημερών.

Το σχέδιο αφορά χώρες οι οποίες έχουν καλή επιδημιολογική εικόνα. Όπως αποκαλύπτουν σήμερα οι Mirror και Telegraph, η σχετική απόφαση θα ληφθεί στις 29 Ιουνίου και το μέτρο θα ισχύσει από τις 4 Ιουλίου.

Πέρα από την Ελλάδα, η εξαίρεση θα αφορά, μεταξύ άλλων, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, που αποτελούν χώρες που δίνουν πλεονέκτημα στη βρετανική οικονομία και τον ταξιδιωτικό της τομέα.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι αναζητήσεις στο διαδίκυτο για την Ελλάδα και την Ισπανία σε σχετικούς ιστότοπους έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες. Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή των προορισμών είναι ο κίνδυνος του κορονοϊού και η δημοφιλία του.

Το εναλλακτικό σχέδιο

Εξετάζεται, επίσης, ένα εναλλακτικό σχέδιο που μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ανάγκης για καραντίνα. Αυτό είναι η πραγματοποίηση τεστ κατά την άφιξη στα βρετανικά αεροδρόμια.

Πιλοτικά οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν τον επόμενο μήνα σε ένα αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Νοσηλευτές θα δίνουν τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να κάνουν δωρεάν τεστ. Τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά μεταξύ επτά και 24 ωρών.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός – Γερμανία: 11 νέοι θάνατοι, 601 νέα κρούσματα

© politic.gr