Βρετανία: Στη φυλακή 31χρονη Αλβανίδα- Είχε πλαστή ελληνική ταυτότητα

Τον γύρο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης κάνει η είδηση απάτης μιας γυναίκας από την Αλβανία, η οποία χρησιμοποιούσε πλαστή ελληνική ταυτότητα προκειμένου να επωφεληθεί του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας.

Το βασιλικό δικαστήριο του Κάρντιφ απεφάνθη ότι η 31χρονη Φταμίρα Τάφα, είχε μεταβεί από την Αλβανία στην Βρετανία στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, προκειμένου να συνατήσει και να ζήσει μαζί με έναν άνδρα με τον οποίον φαίνεται ότι γνωρίστηκαν μέσω διαδικτύου και γνωρίστηκαν μέσω διαδικτύου.

Ο δικηγόρος της Τάφα, υποστήριξε στην δίκη ότι χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα έπειτα από εντολή του συντρόφου της προκειμένου να μπορεί να έχει πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού

Όπως ανακαλύφθηκε από την δίκη μάλιστα η 31χρονη τον Οκτώβριο του 2016 είχε επωφεληθεί από το προνομιακό καθεστώς που ισχύει στη χώρα για τους Ευρωπαίους πολίτες, και είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας στο Κάρντιφ. Υπολογίζεται δε, ότι η επέμβαση κόστισε στο σύνολο στο βρετανικό σύστημα υγείας 72.469 λίρες, δηλαδή λίγο πάνω από 83.000 ευρώ.

Πως ανακαλύφθηκε η πραγματική της ταυτότητα

Η Τάφα, πιάστηκε στα χέρια των βρετανικών αρχών το Μάρτιο του 2017, καθώς έκανε το λάθος να εκμυστηρευτεί στις νοσοκόμες του νοσοκομείου την πραγματική της ταυτότητα.

«Είπε ότι νόμιζε ότι ήρθε για ερωτικούς λόγους και πίστευε ότι ο φίλος της θα φρόντιζε να αποκτήσει νόμιμα έγγραφα», είπε ο κατήγορος.

Η ελληνική Πρεσβεία από την πλευρά της, επιβεβαίωσε ότι το όνομα Ελένη Μανωλά  το οποίο χρησιμοποιούσε άνηκε σε πραγματικό πρόσωπο.

Εν τέλει ο δικαστής της επέβαλε 14 μήνες φυλάκιση, λέγοντας ότι είναι μια απόφαση που έλαβε «με βαριά καρδιά».