Χρήστες καταγγέλλουν τη Microsoft για την αναβάθμιση των Windows 10

«Πονοκέφαλο» φαίνεται πως προκάλεσε στην Microsoft, η νέα μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματός της Windows 10 σε όλο τον κόσμο, καθώς αναγκάστηκε να τη διακόψει μετά από καταγγελίες χρηστών ότι αρχεία που διατηρούσαν στον υπολογιστή τους εξαφανίστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες σε όλο τον κόσμο που κατέβασαν την νέα έκδοση «Windows 10 October Update» κατήγγειλαν ότι  μετά την εγκατάσταση του λογισμικού έχασαν διάφορα αρχεία από τον υπολογιστή τους.

Από την πλευρά της η Microsoft συμβούλευσε τους χρήστες που έχουν επηρεασθεί, να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους όσο γίνεται λιγότερο και να ζητήσουν τεχνική υποστήριξη. Επίσης κάλεσε όσους χρήστες έχουν ήδη «κατεβάσει» με δική τους πρωτοβουλία την αναβάθμιση, να μην την εγκαταστήσουν ακόμη.

Ακόμα, η εταιρεία έκανε λόγο για μεμονωμένα περιστατικά χρηστών, πάντως σταμάτησε προσωρινά τη σταδιακή αυτόματη αναβάθμιση εκατομμυρίων υπολογιστών διεθνώς, καθώς ερευνά τις αναφορές των παραπονούμενων χρηστών.

Με εκτενές ρεπορτάζ, το βρετανικό ενημερωτικό δίκτυο BBC, έκανε λόγο για σχεδόν 500 χρήστες, οι οποίοι, φαίνονταν να έχουν επηρεαστεί από αυτό το τεχνικό πρόβλημα.

Ο αναλυτής Νικ Μακ Γκουάιρ της εταιρείας CCS Insight δήλωσε ότι η όλη υπόθεση μπορεί να πλήξει την αξιοπιστία της Microsoft και ορισμένοι χρήστες μπορεί να εμφανισθούν πλέον απρόθυμοι να κάνουν την τελευταία αναβάθμιση.