Ξάνθη: Φωτιά σε εργοστάσιο, οικισμοί εκκενώθηκαν (vd)

Συναγερμός σήμανε στην Ξάνθη, καθώς το μεσημέρι ξέσπασε μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight. Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 13:00, το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Όλβιο Ξάνθης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα η εταιρεία, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, έπειτα από μεγάλη μάχη που έδωσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Ανατολική Μακεδονία.

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω της φύσης των χημικών υλικών που βρίσκονται στο εργοστάσιο, η αστυνομία αποφάσισε την εκκένωση των παρακείμενων οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το xanthi2.gr, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες, καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου.  Μάλιστα, δυνάμεις της αστυνομίας και του Δήμου Τοπείρου κάλεσαν τους κατοίκους είτε να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα, είτε να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους, προκειμένου να προφυλαχθούν από τις βλαβερές ουσίες.

Μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις στο εργοστάσιο μπαταριών

Η φωτιά ξέσπασε στο κεντρικό κτίριο κατασκευής μπαταριών υποβρυχίων και formation και έκαιγε για ώρα ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά, ενώ υπήρχαν και εκρήξεις.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο εργοστάσιο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εργοστάσιο λειτουργούσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, αλλά όχι σε πλήρη ανάπτυξη.

Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα της Ξάνθης, πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation.