Ξεκινάει την Τετάρτη η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου

Την Τετάρτη 2 Μαΐου ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που για πρώτη φορά θα ενώσουν όλα τα νησιά του Ιονίου και τα οποία θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο «High Speed Azimut Joy Cruises».

Η ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει την Κέρκυρα με τους Παξούς, την πόλη της Λευκάδας, τη Σάμη Κεφαλονιάς, τον Πισαετό Ιθάκης και την Ζάκυνθο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στη σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

«Το ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση ξεκινά στις 2 Μαΐου είναι ένα σημαντικό γεγονός, γιατί αποτυπώνει τις προσπάθειες που έγιναν σε όλα τα επίπεδα και από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή και τον υφυπουργό, Ν. Σαντορινιό. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να εκτελέσει τον σκοπό της που είναι η δυνατότητα επικοινωνίας και των κατοίκων των νησιών μας, από ένα νησί στο άλλο και των επισκεπτών των νησιών την τουριστική περίοδο. Στόχευσή μας είναι στο τέλος αυτής της περιόδου να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα αυτή της πρώτης εφαρμογής και να επανέλθουμε την επόμενη περίοδο».

Πολύ συχνά τα δρομολόγια

Συχνή θα είναι η σύνδεση των πλοίων με τα νησιά του Ιονίου, αρχής γενομένης από την Τετάρτη έως και το τέλος του επόμενου Οκτώβρη.

Η ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, την πόλη της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, την Σάμη Κεφαλονιάς και την Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία την Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η τιμή των ναύλων θα κυμαίνεται στα 55 ευρώ, για το ταξίδι από την Κέρκυρα μέχρι τη Ζάκυνθο, ενώ μειωμένες τιμές θα υπάρχουν για ΑμεΑ, πολύτεκνους και φοιτητές.