Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πειραιά

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πειραιά, καθώς για ακόμα μια χρονιά ο δήμος θα προμηθεύσει δωρεάν τρόφιμα σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους της περιοχής.

Το ενδιαφερόμενο κοινό που επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για να ενταχθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (από τον Δεκέμβριο του 2019 έως & τον Νοέμβριο του 2020), πρέπει να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, γραφείο 27, 3ος όροφος) έως και τις 18 Οκτωβρίου, τις εργάσιμες ήμερες από τις 9:00 έως 13:00.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελεί μια σημαντική δομή, επισημαίνοντας πως επαναλειτούργησε στον Δήμο Πειραιά το 2017, έπειτα από ενέργειες της δημοτικής αρχής. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας θα προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σημειώνοντας πως δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί συνάνθρωποί μας, δεν διαθέτουν ούτε τα αυτονόητα, όπως είναι η σίτιση. Ο δήμαρχος Πειραιά ανέφερε επίσης πως η Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν ως επίκεντρο τη στήριξη αδύναμων οικονομικά πολιτών.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, σε δήλωσή του, τόνισε πως ο δήμος με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να στηρίζει συμπολίτες που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες. Ανέφερε επίσης, πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια συμπληρωματική ενέργεια, στις υπάρχουσες κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά τα τελευταία χρόνια και σημείωσε πως οι πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα αποτελούν προτεραιότητα του δήμου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά: Αίτηση του ενδιαφερομένου, φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριου, μισθωτήριο συμβόλαιο και λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ) ή βεβαίωση μονίμου κατοικίας στον Δήμο Πειραιά, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο Πειραιά, Ε1 και εκκαθαριστικό της εφορίας φορολογικού έτους 2018 και  έντυπο ΕΝΦΙΑ του έτους 2019 (όλων των ενηλίκων), έγκριση ένταξης στο ΚΕΑ (εφόσον υπάρχει), βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ (εφόσον υπάρχει), απόφαση αναπηρίας (εφόσον υπάρχει).

Συγκεκριμένα ως προς το εισόδημα :

Ενήλικα μέλη νοικοκυριού            Εισόδημα

1 ΑΤΟΜΟ                                      2400

2 ΑΤΟΜΑ                                      3600

3 ΑΤΟΜΑ                                      4800

4 ΑΤΟΜΑ                                                  6000

5 ΑΤΟΜΑ                                      7200

Σημειώνεται πως για κάθε ενήλικο άτομο που διαβιεί στην ίδια στέγη, το παραπάνω εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.200 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο τέκνο προσαυξάνεται κατά 600 ευρώ. Η αντικειμενική αξία από κατοχή ακινήτων: για ένα άτομο 90.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 15.000 ευρώ και για κάθε επιπλέον άτομο έως του πόσου των 150.000 ευρώ.

Οι τόκοι από τραπεζικές καταθέσεις να μην ξεπερνούν ετησίως για 1 άτομο τα 53 ευρώ, για 2 άτομα τα 80 ευρώ, για 3 άτομα τα 107 ευρώ, για 4 άτομα τα 133 ευρώ και για 5 άτομα & άνω τα 160 ευρώ.

Β.Π.

 

©Πηγή: amna.gr