Ξεμένει από βίλες η Μόσχα ενόψει του Μουντιάλ 2018

Ένα ξέφρενο παζάρι πολυτελών κατοικιών λαμβάνει χώρα την περίοδο αυτή στην πρωτεύουσα της Ρωσίας ενόψει της διεξαγωγής του Μουντιάλ 2018. Εύποροι από όλο τον κόσμο συρρέουν στην Μόσχα προκειμένου να βρουν βίλες για την περίοδο αυτή τόσο για τους ίδιους όσο και για την οικογένεια και το υπηρετικό τους προσωπικό.

Ρωσικά μέσα ενημέρωση μάλιστα, αναφέρουν ότι οι τιμές ενοικίασης κατά μέσο όρο, των πολυτελών ακινήτων κυμαίνονται σε αστρονομικά ποσά, δηλαδή ,μεταξύ 70.000 με 150.000 δολαρίων το μήνα.

Από την πλευρά της η εταιρία Knight Frank ανέφερε ότι πολλές κατοικίες σε πλούσια προάστια όπως το γνωστό Ρουμπλιόφκα, έχουν ήδη βρει ενοικιαστές. Υπολογίζεται δε, ότι περίπου 388 κατοικίες στο σύνολο σε πολυτελή προάστια της Μόσχας τίθενται προς ενοικίαση. Οι περισσότερες μάλιστα από αυτές  είναι νεόδμητες καθώς χτίσθηκαν πριν από 5 -10 περίπου χρόνια και νοικιάζονται από 5.000 έως 100.000 δολάρια μηνιαίως.

Ο υπεύθυνος και υποδιευθυντής της εταιρίας που επιφορτίζεται με το καθήκον της ενοικίασης αποκλειστικά πολυτελών κατοικιών Όλεγκ Μιχάιλικ, ανέφερε ότι οι εύποροι υποψήφιοι ενοικιαστές αποφεύγουν το κέντρο της πόλης καθώς επιλέγουν σπίτια τα οποία είναι αρκετά μεγάλα και βρίσκονται εντός μεγάλου οικοπέδου.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει η εταιρία, οι ιδιοκτήτες των κατοικιών αποφεύγουν να νοικιάζουν τα σπίτια τους. Ωστόσο μπροστά στην μεγάλη ζήτηση που έχουν αποκτήσει οι συγκεκριμένες κατοικίες την περίοδο αυτή υποχωρούν και τις μισθώνουν. Πολλές φορές μάλιστα, μπορεί να νοικιαστούν ακόμα και στη διπλάσια τιμή σε σχέση με την κανονική περίοδο.