Ξέσπασε η Γεννηματά: Νιώθω οργή

“Νιώθω τεράστια οργή για αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το συναίσθημα των αγνών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ“, δήλωσε με αυστηρό ύφος, η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ στοχοποίησε τους επικριτές της, κάνοντας λόγο για προσποιητή “ΠΑΣΟΚολαγνεία.

Απευθυνόμενη στους εσωκομματικούς επικριτές της, τόνισε τα εξής: «Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με δυο παράλληλους κομματικούς μηχανισμούς σε τοπικό, νομαρχιακό, περιφερειακό, κεντρικό επίπεδο. Είναι διαλυτικό από κάθε άποψη. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσχηματικά και μετατρέπουν τις αυτονόητες επιλογές σε τεχνητή κρίση. Όλοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον δημόσιο διάλογο σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι που μέχρι χθες μιλούσαν για διάλυση του ΠΑΣΟΚ, σήμερα κάνουν σημαία την ΠΑΣΟΚολαγνεία. Πόσες θέσεις θα αλλάξουν ακόμα προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους; Είναι προσωπικοί; Είναι πολιτικοί; Ποιους εκφράζουν στην παράταξη; Ταυτίζονται με την πλειοψηφία της λαϊκής μας βάσης; Προφανώς όχι».

Έλαμψε διά της απουσίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους “διαφωνούντες” με την πολιτική της Φώφης Γεννηματά. Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ προς υπεράσπιση της απόφασής της να μην εκλεγούν σύνεδροι, δήλωσε πως “το ΠΑΣΟΚ δεν έχει οργανώσεις βάσης, επομένως δεν μπορεί να εκλέξει τώρα συνέδρους. Και δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε νέες. Θα ήταν σε ευθεία αντίθεση με τις μέχρι σήμερα αποφάσεις μας”.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, αλλά ζει μέσα από το ΚΙΝΑΛ. Όπως τόνισε και η ίδια «το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, παραμένει ζωντανό, μέσα από το Κίνημα Αλλαγής και το ζητούμενο σήμερα είναι ο τρόπος προσαρμογής του καταστατικού και της λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ στην απόφαση, για την λειτουργική ενοποίηση του Κινήματος Αλλαγής. Την εντολή που μας έδωσαν δεν θα την προδώσουμε. Είναι η εντολή των 220.000 πολιτών που προσήλθαν πριν δυο χρόνια στη διαδικασία εκλογής του επικεφαλής των 65.000 μελών που ψήφισαν για εκλογή συνέδρων και των 4.500 δημοκρατικά εκλεγμένων μελών που συμμετείχαν στο Συνέδριο».