Ξυδάκης: «Εκλογές μετά το τέλος του προγράμματος» (vd)

Την άποψη ότι οι εκλογές μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 δεν θα είναι πρόωρες, κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

«Το απολύτως λογικό και εθνικώς ωφέλιμο είναι να κλείσει αυτός ο ιστορικός κύκλος, να σημάνει η τυπική λήξη του τρίτου μνημονίου και όλης αυτής της περιόδου τον Αύγουστο και από εκεί και πέρα, να κατατεθούν από τις πολιτικές δυνάμεις, από τις ακαδημαϊκές ελίτ, από τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται και σκέφτονται αυτό το σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Δεν μπορεί να συμβεί τίποτα άλλο πριν από τον Αύγουστο και δεν μπορεί επίσης να συμβεί πριν από τις συζητήσεις που θα γίνονται εκείνη την περίοδο και το αμέσως επόμενο διάστημα για τη ρύθμιση του χρέους και τη διατύπωση ενός πλαισίου» δήλωσε ο Ν. Ξυδάκης στον τηλεοπτικό σταθμό SBC.

“Η Γεννηματά άγγιξε τα όρια της φαιδρότητας”

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε λογικό το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές μετά τον Αύγουστο, ενώ κατακεραύνωσε τη Φώφη Γεννηματά που έκανε λόγο για εκλογές «εδώ και τώρα». «Η κ. Γεννηματά αδικεί και τον εαυτό της με αυτό που είπε. Αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας» υπογράμμισε συγκεκριμένα.

Τέλος σε ερώτηση για το εάν αποκλείει πρόωρες εκλογές μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος ενδεχομένως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο απάντησε πως «οτιδήποτε γίνει μετά το τέλος του προγράμματος, πιστεύω ότι δεν είναι πρόωρο. Έχει κλείσει ένας ιστορικός κύκλος και μάλιστα πρέπει να δούμε ότι η μακροβιότερη κυβέρνηση, η μόνη που κατάφερε να ολοκληρώσει και να εκπληρώσει την εντολή που πήρε από τον ελληνικό λαό και να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη μεγάλη ιστορική περιπέτεια».