Υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια Βέττας και Παπαχριστόπουλος

Υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ψήφισαν τελικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, υποχωρώντας από την αρχική τους θέση και τις ενστάσεις που είχαν διατυπώσει.

«Κάνω άρση των επιφυλάξεων μου και βάζω μια άνω τελεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπερψηφίσει το επίμαχο άρθρο 8 που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Κλείνει το μάτι και στους άλλους διαφωνούντες

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βέττας ήρε τις επιφυλάξεις του μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. «Βαδίζω στη μέση όπως βαδίσατε και εσείς κυρία υπουργέ, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που έγιναν και προχωρώντας σε αλλαγές. Νομίζω ότι την άποψη μου θα την ακούσουν πολλοί που διαφωνούν», ανέφερε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων όπου συζητείται σε β΄ ανάγνωση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αναδοχή και την υιοθεσία.

Επίσης και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει τη σχετική διάταξη, αντίθετα από τον εισηγητή του κόμματος Γιώργο Λαζαρίδη που επέμεινε στη διαφωνία του.