ΥΠΕΞ: «Η διπλωματία να επανέλθει στο προσκήνιο για τη Συρία»

Έκκληση να επανέλθει η διπλωματία στο προσκήνιο για το φλέγον ζήτημα της Συρίας απευθύνει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζοντας παράλληλα «απερίφραστα» τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζοντας τις προσπάθειες εξάλειψής τους.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών  τονίζει ότι «στόχος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, που θα τερματίσει τον πόλεμο και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα και την περιοχή. Που θα επιτρέψει την επιστροφή εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους και που θα προστατεύσει το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων».

«Να συμβάλλουμε όλοι στην αποκλιμάκωση της έντασης»

Καταλήγοντας, το υπουργείο Εξωτερικών, αφού ζητά να επανέλθει η διπλωματία στο προσκήνιο, κάνει ειδική μνεία στην ανάγκη συμβολής όλων «άμεσα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και στην ενίσχυση των προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους βαλλόμενους πληθυσμούς».