«Δεν υπάρχει κανένα αλησβερίσι με τον Κ. Ζέρβα»

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Αηδονόπουλος

Ο Χάρης Αηδονόπουλος ανακοίνωσε και επισήμως, ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Synergeia # Πρώτα η όλη μας».

Ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού – Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε την υποψηφιότητά του στον Πύργο του ΟΤΕ, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του. Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε πως η επιλογή του χώρου δεν ήταν τυχαία, καθώς «από εδώ βλέπει κανείς την πόλη συνολικά και όχι μόνο μια γειτονιά της».

«Είδαμε το κατάντημα της πόλης»

Όσον αφορά την απόφαση για τη δημιουργία της παράταξής του, εξήγησε: «Είδαμε τα αρνητικά και τα θετικά άλλων διοικήσεων και δυστυχώς το κατάντημα της πόλης, για το οποίο δεν μπορώ να ενοχοποιήσω δημοτική αρχή, αλλά τη συγκυρία της οικονομικής κρίσης”.

Παράλληλα, ζήτησε τη «στήριξη των ανθρώπων της πόλης», κάλεσε «σε στράτευση όσους και όσες θέλουν με συνεργασία να δουλέψουν για μια καλύτερη καθημερινή Θεσσαλονίκη» και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, λέγοντας:

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου, της συντήρησης των δημόσιων χώρων και της καθημερινότητας. Από τα κύρια ζητήματα είναι το κυκλοφοριακό, οι θέσεις στάθμευσης που δεν καλύπτουν τις ανάγκες, η καθαριότητα και η ερήμωση της πόλης».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «η διοίκηση οφείλει να παράξει έργο για κάθε έναν δημότη σε κάθε γωνιά του δήμου, χωρίς κομματικές κατευθύνσεις, αφού τα πεζοδρόμια τα πατούν αδιάκριτα όλοι».

Τι είπε για τον Γιάννη Μπουτάρη

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία ο Γιάννης Μπουτάρης, ο κ. Αηδονόπουλος υποστήριξε: «Ελπίζω να μην υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά να υπάρχουν ανθυποψηφιότητες με πρόκριμα το μέλλον της πόλης. Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι, απλώς ο καθένας θα πρέπει να παρουσιάσει όχι μόνο τι έχει στη φαρέτρα του για το μέλλον, αλλά και τι έκανε στο παρελθόν».