Υπόθεση Σκρίπαλ: Η Ρωσία δεν καλύπτεται από τις απαντήσεις της Βρετανίας

Πηγή του ρωσικού πρακτορείου TASS ανέφερε νωρίτερα ότι η ρωσική αντιπροσωπεία στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) έλαβε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που κατέθεσε η ίδια σε σχέση με την υπόθεση δηλητηρίασης του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Ιουλίας.

«Χθες το βράδυ, η αποστολή έλαβε τις απαντήσεις της Μεγάλης Βρετανίας μέσω της Τεχνικής Γραμματείας του OAXO», ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι η αποστολή μελέτησε επί του παρόντος τα στοιχεία.

Ωστόσο, η ρωσική πλευρά δεν φαίνεται να είναι πλήρως ικανοποιημένη με τις απαντήσεις. Η πηγή ανέφερε ότι «Τα στοιχεία που πήραμε από την βρετανική πλευρά δεν μας καλύπτουν. Ασφαλώς θα χρειασθεί χρόνος για μια πιο λεπτομερή ανάλυση. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι οι Βρετανοί δεν απάντησαν στα πιο σημαντικά ερωτήματα που τους θέσαμε».

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Απριλίου, η Ρωσία διαβίβασε στο Ηνωμένο Βασίλειο κατάλογο με τις ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό στο Σάλσμπουρι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, σύμφωνα με το δικαίωμα που της χορηγεί το άρθρο 9 της Σύμβασης των χωρών-μελών για τα Χημικά Όπλα.

Η Μεγάλη Βρετανία έπρεπε να δώσει απαντήσεις πριν από τις 23 Απριλίου. Ο Βρετανός απεσταλμένος του ΟΑΧΟ, Πίτερ Ουίλσον, δήλωσε νωρίτερα ότι «το Λονδίνο σχεδίαζε να μοιραστεί την απάντησή του με όλα τα κράτη- μέλη του Οργανισμού».