Υποτίμηση του ρουμανικού νομίσματος έναντι του ευρώ “βλέπει” για το επόμενο 12μηνο η CFA Ρουμανίας

Υποτίμηση του ρουμανικού νομίσματος τους επόμενους δώδεκα μήνες έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και αύξηση του ασφάλιστρου κινδύνου της Ρουμανίας “ βλέπει” ο οργανισμός CFA Ρουμανίας, στον οποίο μετέχουν ως μέλη πάνω από 200 επαγγελματίες του τραπεζικού κλάδου, της διαχείρισης ενεργητικού (asset management) και των ασφαλειών, καθώς και εκπρόσωποι ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity), συνταξιοδοτικών ταμείων και άλλων επενδυτικών παραγόντων.
«Όσον αφορά τη συναλλαγματική ισοτιμία του εθνικού νομίσματος της Ρουμανίας έναντι του ευρώ, πάνω από το 75% των συμμετεχόντων (σ.σ. των μελών της CFA) αναμένουν υποτίμηση του λέι τους επόμενους 12 μήνες (σε σύγκριση με την παρούσα αξία). Έτσι, η μέση τιμή των προβλέψεων για τον ορίζοντα των έξι μηνών είναι 4,7967, ενώ για τον δωδεκάμηνο ορίζοντα η μέση αξία διαμορφώνεται σε 4,8471» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο δείκτης μακροοικονομικής εμπιστοσύνης της CFA Ρουμανίας σημείωσε αύξηση κατά 4,8 μονάδες σε σχέση με τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε σε 47,6 μονάδες, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 κατέγραψε μείωση 2,9 μονάδων. 
Η CFA Ρουμανίας είναι το επίσημα αναγνωρισμένο μέλος του CFA Institute. Η CFA Ρουμανίας έχει σήμερα πάνω από 200 μέλη. Η πιστοποίηση CFA είναι η ανώτερη επαγγελματική πιστοποίηση στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πιστοποίηση απονέμεται από το CFA Institute, έναν οργανισμό που αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 155.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.
 

*φωτογραφία αρχείου

©Πηγή: amna.gr