Ζάεφ για Σκοπιανό: «Αδύνατο να κλείσει σε δύο εβδομάδες»

Εκτός από το ΥΠΕΞ, ούτε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, συμμερίζεται την αισιοδοξία του Γιοχάνες Χαν για λύση στο Σκοπιανό μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Μόνο που ο Ζάεφ δεν εμφανίστηκε εξίσου επιθετικός, όσο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

«Ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν είναι ένας πολύ καλός φίλος της ‘Μακεδονίας’ και μακάρι να έχει πληροφορίες ότι σε δύο εβδομάδες θα έχει τελειώσει το θέμα (του ονόματος). Εγώ θα το ήθελα πολύ, όμως πιστεύω ότι δεν είναι δυνατό», σχολίασε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Η συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ για το Σκοπιανό

Στη συνέχεια, ο Ζόραν Ζάεφ παρέπεμψε στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη (25/4) οι Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ.

«Αύριο είναι προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών. Ξέρω περίπου τι θα συζητηθεί και μέχρι πού μπορούμε να φθάσουμε. Σε γενικές γραμμές, αυτό που περιμένω είναι να καταβάλουμε μέγιστες προσπάθειες μέχρι τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διότι είμαστε σίγουροι πως αν έχουμε λύσει το θέμα του ονόματος μέχρι τότε, θα έχουμε οριστικές και ισχυρότατες εγγυήσεις, ότι θα λάβουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων», δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε:

«Ξέρετε ότι η πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι αυτόματη. Είναι καλό να το λύσουμε σε δύο εβδομάδες, αυτό θα σημαίνει την έναρξη της αυτόματης πρόσκλησης την τρίτη εβδομάδα από σήμερα μέσω της κύρωσης από τα κράτη-μέλη. Πιστεύω ότι είναι υπόθεση εβδομάδων, αλλά νομίζω ότι δύο εβδομάδες είναι υπερβολικά λίγες».